General Info

Το AdventureRooms είναι ένα ζωντανό παιχνίδι διαφυγής, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 σαν ένα πείραμα σε ένα λύκειο της Βέρνης, Ελβετίας από έναν καθηγητή Φυσικής. Θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους σε αυτού του είδους τα παιχνίδια και είναι ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια σε όλο τον κόσμο. 

Οι κύριες επιρροές του είναι τα video games από την δεκαετία του 1900, τα Ουγγρικά παιχνίδια διαφυγής και επιστημονικά πειράματα. Ο επιστημονικός χαρακτήρας των παιχνιδιών του AdventureRooms και η κινηματογραφική περιπέτεια που προσφέρουν, τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα παρόμοια παιχνίδια.

Μια άλλη καινοτομία ήταν η εισαγωγή της «Μονομαχίας», κατά την διάρκεια της οποίας, δύο ομάδες μπορούν να παίξουν την ίδια ώρα, στο ίδιο παιχνίδι, η μία αντιμέτωπη της άλλης. Αυτή η εναλλακτική χρησιμοποιείται για μεγάλες ομάδες, όπως εταιρίες, σχολικές δραστηριότητες εκτός τάξης, γενέθλια και ομάδες φίλων.

Το τόσο επιτυχημένο παιχνίδι στην Ελβετία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Εσθονία, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Αυστρία, το Κατάρ, την Πολωνία, την Αυστραλία, το Κουβέιτ, την Ιρλανδία, την Ρωσία, την Νορβηγία και το Περού είναι τελικά και στην Κύπρο.

Λίγα λόγια για την Περιπέτεια

Το παιχνίδι είναι περιπετειώδες αλλά καθόλου επικίνδυνο. Δεν περιέχει στοιχεία τρόμου, δεν απαιτεί καμία φυσική δύναμη ή δραστηριότητα και είναι κατάλληλο για ηλικίες πάνω από 14 χρονών. Ωστόσο, παιδιά 10 - 14 ετών είναι ευπρόσδεκτα στα παιχνίδια μας εφόσον συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα μέσα στα δωμάτια. Δεν έχουμε ανώτατο όριο ηλικίας!!!  Το παιχνίδι μας είναι μοναδικό στο είδος του επειδή εστιάζει κατά κύριο λόγο στους γρίφους και τα πειράματα με απλά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στα δωμάτια και βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Όλα τα μας τα puzzles δοκιμάζονται στο εργαστήριο μας και είναι 100% γνήσια. Είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για φίλους, οικογένειες, φοιτητές. Μπορεί επίσης να είναι μια μοναδική εμπειρία στα πλαίσια μιας εταιρικής εκδήλωσης (team building event) καθώς και μια εξωσχολική δραστηριότητα για μαθητές.

Για να λυθούν οι γρίφοι απαιτούνται διαφορετικές ικανότητες, ο καθένας συνεισφέρει στην ομάδα, για το λόγο αυτό επικροτούμε την ομαδική περιπέτεια. Οι γρίφοι θα κάνουν το μυαλό να δουλέψει κάτω από πίεση, θα ενισχύσουν την λογική σκέψη, την επικοινωνία και την ομαδική εργασία. Για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, η ομάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία όλων των παικτών της.

Το Παιχνίδι

Υπάρχουν δύο εξαιρετικά παιχνίδια απ’ τα οποία μπορείτε να επιλέξετε: Ο σκοπός του Original Game είναι να κλέψετε την μυστική φόρμουλα από τον Τρελό Επιστήμονα σε λιγότερο από 60 λεπτά! Το Missing Finger (70 λεπτά) είναι ο κωδικός που δίνεται από το φάντασμα της αποκεφαλισμένης Μαύρης Βασίλισσας, με σκοπό να δραπετεύσετε από το δωμάτιο όπου βρίσκεστε κλειδωμένοι – δεν αποκαλύπτουμε περισσότερα!

Και στα δύο παιχνίδια μπορείτε να διαλέξετε είτε το Απλό είτε το παιχνίδι Μονομαχίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να φιλοξενηθούν ταυτόχρονα 26 άτομα στο ίδιο παιχνίδι. Στην μορφή του Τουρνουά μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 40 άτομα – ρωτήστε μας για λεπτομέρειες…  

Παιχνίδι

Απλό

Μονομαχία

Τουρνουά

The Original Game

2-6 άτομα

7-12 άτομα

13+ άτομα

The Missing Finger

3-7 άτομα

8-14 άτομα

15+ άτομα

Και οι δύο περιπέτειες-πρόκληση περιλαμβάνουν την λύση γρίφων, αινιγμάτων και την εκτέλεση πειραμάτων με απλά, καθημερινά αντικείμενα που θα βρείτε στα δωμάτια – δεν κρύβουμε τα στοιχεία και δεν χρειάζεται να ψάχνετε. Πριν την έναρξη των παιχνιδιών οι ομάδες ενημερώνονται για τους κανόνες και παίρνουν οδηγίες. Μετά το παιχνίδι υπάρχει χρόνος για μια αναπαυτική κουβέντα στην πίσω αυλή μας, με την συνοδεία ενός χυμού, αναψυκτικού, καφέ ή ενός ελαφρού γεύματος, κατά την διάρκεια της οποίας, οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να ξαναζήσουν την περιπέτεια συζητώντας την εμπειρία τους.

Η Περιπέτεια στην Λευκωσία

Το πρώτο AdventureRooms στην Κύπρο φιλοξενείται σε ένα παραδοσιακό οίκημα στο κέντρο του παλιού Στροβόλου. Εκεί, στην πίσω αυλή μας φιλοξενούμε πάρτυ εφήβων, γενέθλια, reunion και team-building, hens party και προτάσεις γάμου…!!!

Μόνο 30% των ομάδων καταφέρνει να δραπετεύσει. Είναι η ομάδα σου έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση που σου βάζει το AdventureRooms?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι χαρά μας να επικοινωνούμε μαζί σας. Γράψτε μας για να ρωτήσετε, να προτείνετε ή απλά για να μας χαιρετίσετε.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ

+357 99 199 908
+357 22 318 111

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

AdventureRooms Cyprus Ltd
Αγίου Γεωργίου 9
2058 Στρόβολος Λευκωσία

EMAIL
EMAIL

info@adventurerooms.com.cy

Υποδηλώνει υποχρεωτικό πεδίο.

OPEN MAP